Joan Chamorro Nonet amb Dick Oatts: la música d’Alfons Carrascosa

alfons-carrascosaAmb la seva particular manera d’entendre la música  –que passa per compartir i per educar– Joan Chamorro obre una nova via que ens porta a la feina de l’arranjador musical.

Chamorro pretén explorar, en una nova sèrie de volums, el so especial i original que es pot arribar a aconseguir mitjançant els arranjaments, i això ens ho mostra a Joan Chamorro nonet & more play Alfons Carrascosa’s arrangements, el seu primer treball centrat en la figura de l’arranjador, i que està dedicat a la carrera d’Alfons Carrascosa:

Aquest treball vol ser un reconeixement a la figura del músic, compositor i arreglista del saxofonista Alfons Carrascosa. He vertebrat un nonet al voltant de Dick Oatts, titular de la Village Vanguard Orchestra i màxim referent del mateix Carrascosa.

–Joan Chamorro

Arranjar una composició musical vol dir adaptar-la a veus o instruments per als quals no havia estat originalment escrita. O dit d’una manera més abstracta: disposar en l’ordre que convé, en la manera més adequada a un fi.

I això és el que Carrascosa ha fet amb incontables peces adaptades per a la Sant Andreu Jazz Band, per exemple. Vol dir moltíssima feina i un coneixement profund, no només de la música sinó també de cada instrument i del context pel qual es fa aquesta adaptació.

L’àlbum presenta un repertori de temes propis, tant de Joan Chamorro com d’Alfons Carrascosa –arranjador de totes les peces que hi surten– i d’alguns estàndards del jazz i de la bossanova interpretats per les veus d’Andrea Motis i Rita Payés.

nonet-carrascosa

A més del saxofonista nordamericà Dick Oatts, a la gravació hi trobem el saxo alt de Luigi Grasso i el saxo tenor de Joel Frahm, acompanyats del nonet format per Ignasi Terraza, Victor de Diego, David Mengual, Esteve Pi, Víctor Carrascosa, Joan Mar Sauqué, Andrea Motis, Toni Belenguer i el mateix Chamorro.

També hi trobem col·laboracions puntuals de Pablo Arias (saxo alt), Joan Mar Sauqué (trompeta), Joan Codina (trombó), Marçal Perramon (saxo tenor), Joan Martí (saxo tenor), Alba Esteban (saxo alt), Josep Traver (guitarra) i Magalí Datzira (contrabaix).

Al mes de febrer es preveu que s’enregistri en directe, al Jamboree, el que serà el segón CD de la col·lecció: arranjaments de Luigi Grasso sobre música de Ted Dameron, amb Pasquale Grasso, a la guitarra, com a convidat especial.

Joan Chamorro nonet & more play Alfons Carrascosa’s arrangements es troba en CD i també en format digital de màxima qualitat.