Presentem el nou àlbum “La màgia de la veu & Jazz ensemble”

El 2015 va portar dos premis de la revista Enderrock –per votació popular– al treball incansable de Joan Chamorro i els seus joves músics: un a la millor nova proposta de jazz per Joan Chamorro presenta Rita Payés, i un altre al millor disc de jazz per Joan Chamorro presenta la magia de la veu.

Ara, a punt de començar 2017, Chamorro reprèn el fil d’aquell darrer i el continua descabdellant amb les veus d’Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Elia Bastida i Abril Saurí a La màgia de la veu & Jazz ensemble.

magia-veu-jazz-ensemble

A través d’aquestes sis joveníssimes cantants i instrumentistes, la petita big band de Joan Chamorro ha preparat un repertori on la veu és la protagonista principal però en què la part instrumental també hi té un paper molt important, amb arranjaments escrits especialment per Joan Monné.

Al quartet habitual –Chamorro, Terraza, Traver i Pi– s’hi afegeixen quatre joves instrumentistes de la Sant Andreu Jazz Band: Joan Mar Sauqué (trompeta i trombó), Joan Codina (trombó), Joan Martí (saxos alto i tenor, i flauta travessera) i Marçal Perramon (saxos tenor i baríton, i clarinet).

M’interessa la connexió de l’oïda interna amb l’instrument, i aquesta connexió es fa palesa amb el cant. Per això incentivo tots els meus alumnes –i a mi mateix– a cantar i també a escoltar cantants, perquè d’elles i ells podem aprendre moltes coses en allò referent al fraseig, al ritme, a l’expressió… Entenc també que la nostra capacitat d’improvisació i de creació no només vé donada pel nostre coneixement de l’harmonia i el nostre domini de l’instrument sinó també per la nostra capacitat d’imaginar (cantar interior o exteriorment) melodies.

– Joan Chamorro

Tot aquest pensament i el treball que se’n deriva ha quedat plasmat al disc. Harmonies vocals que s’enfilen, cors a 5 veus que s’acosten i s’allunyen, com onades, de la veu principal. Llibertat d’improvisar en les melodies vocals i en els contrapunts instrumentals.

I un mestre –etern alumne– que ens demostra que sempre queden coses per fer i per aprendre quan es té passió per la vida; i per primer cop es posa a cantar, amb la fragilitat de Chet Baker:

6 i 7 de gener, al Jamboree

Podeu veure La màgia de la veu & Jazz ensemble, en concert, els dies 6 i 7 de gener –a les 20:00 i a les 22:00– al Jamboree, Barcelona.

COMPRAR ENTRADES

Foto: Ray Molinari